SHOWROOM

Jag har haft en massa fina gäster i studion genom åren. Band och artister som spelat de mest skiftande stilar. Allt ifrån hårdare rock till folkmusik och jazz. En del av inspelningarna är odödliga och kommer att leva länge medan andra är mer bundna till en viss tidsepok eller aldrig riktigt nådde höjderna. Hoven Droven (som jag själv var medlem i), har varit ett återkommande inslag liksom Triakel. Wolverine jazzband har gjort ett par tradjazzplattor här liksom kanadensiska sångerskan Suzanne Michelle och en massa andra bra artister förstås. Home Records AB var ett skivbolag som studion hade i tio år och som gett ut några av skivorna. Hösten 2009 avslutade jag det bolaget.


Några ”kändisar” har jag haft på besök - Roger Pontare, Lisa Miskovsky, Jill Johnsson, Martin Stenmarck för att nämna några. En guldskiva har studion fått för inspelningen med norska gruppen Gåte som sålde nästan 50.000 plattor av debutskivan Jygri. En grammis har jag också, fast med gruppen Groupa 1990. Det var innan studion ens var påtänkt. Ett Spektakelpris har studion fått som är ett sorts lokalt grammispris. Det mest spektakulära är dock ”Gubbjävel -98”, som jag fick av Hoven Droven när jag fyllde 40!


Nedan finns några av mina bästa inspelningar i studion genom åren samt exempel på filmer och bildspel som jag medverkat i med musik och ljudläggning.

Marcus med Her love will turn into hate.

Marcus Jönsson är skogsmaskinföraren från Överturingen som gör jättefina låtar och sjunger och spelar bra gitarr. Gustav producerade Marcus andra album tillsammans med Anders Kronlund.

Suzanne Michelle och maken Anders Kronlund spelade in debutskivan ”My Roots” i studion och det blev en riktig höjdarskiva. Här är ett spår från den skivan - Mama’s alright.

www.suzannemichelle.com

 

HOME STUDIO, GUSTAV HYLÉN, 0693-321 20, 070-6489774, REVSUND 220, 840 50 GÄLLÖ

Tu Erés med Manantial (Johan Moberg)

Johan är en dedikerad gitarrist som tidigt visste att han ville tillägna sig den spanska musiken som flamencon och nu inför sitt nästa album lite mer salsa orienterad musik. Gustav spelade in Johan och vapendragaren Robin Cochrane.

Tu Erés med Manantial (Johan Moberg)

Johan är en dedikerad gitarrist som tidigt visste att han ville tillägna sig den spanska musiken som flamencon. Gustav spelade in Johan och vapendragaren Robin Cochrane.

No koma Guds englar med Romokvartetten

som är en svensk-norsk vokalkvartett. Inspelningen är ett bra exempel på när studion flyttar ut i det här fallet till Revsunds kyrka och också ett fint exempel på en klassisk musik inspelning.

Tornäs med Hoven Droven

Polska från Föllinge, Jämtland, med ett mer unplugged Hoven Droven inspelad till deras tredje skiva ”Hippa”

www.hovendroven.com

Triakel

med Emma Härdelin, Kjell-Erik Eriksson och Janne Strömstedt, har spelat in tre skivor i studion varav denna är den tredje - Sånger från 63°N. Detta är den mustiga berättelsen om Drängen.

www.triakel.com

Jens Comén, saxofoner och Niklas Roswall,nyckelharpor, spelade in denna odödliga folkmusikskiva under några intensiva dagar. Låtarna är en mix av skånsk och jämtländsk traditionell låtskatt. Här är Kvarnpolskan.

I Åre har Skistar utvecklat två barnskidområden - Björnen och Tegefjäll. Anders Sunesson har ritat figurer och Gustav har ljudlagt med musik och skådespelare en del av dem. Mycket spännande för de små barnen. Området utvecklas hela tiden med nya ”stationer”. Några av Östersunds duktiga band får agera djur precis som i fablernas värld. T.ex är Blue Mountain Boys en renorkester och vokalgruppen Sonic Six är fåglar i en fågelholk i Vildmarksspåret i Tegefjäll. www.tecknadebilder.se

The Jets - Jens Comén, Tomas Nyqvist och Svante Söderqvist med sättningen sax, marimba och kontrabas. Egenkomponerad musik i teaterstil. Här med låten Elis julvals.

SCA Forest - foto Leif Milling

SCA:s nya bildspel som även innehåller en hel del filmsekvenser. Handlar om deras stora Europakoncern med fabriker i England, Österrike och Paris m.m. med musik och ljudläggning av Gustav och Hoven Droven som musiker har SCA fått ett fullständigt unikt bildspel, som andas nordiskhet. www.leifmilling.se


Abisko

I naturrummet i Abisko visas detta vackra bildspel med bilder av Peter Rosén. Leif Milling producerade och Gustav gjorde ljudlägging och musiken tillsammans med Nils Eriksson. Krister Stoor medverkar med jojk. Bildspelet handlar om en modern renskötarvardag och följer med ett poetiskt språk de skiftande förutsättingarna under ett års arbete. Anna Sarri är berättare. Dessa 2 snuttar är delar av den hela filmen.

Ovdaneápmi -Bildspel om sex moderna samiska konstnärer/kulturbärare. Leif Milling har fotat och jag har gjort musiken. Jojkdoktor Krister Stoor jojkar.  Varje person har fått sin egen dedikerade musik. Bildspelet är ungefär 15 minuter långt och producerat av Samiska institutet i Kiruna. På sidan www.samer.se hittar du mycket mer om samisk kultur om du är intresserad.

Svenskt näringsliv beställde ett bildspel/film av Milling Produktion till årskongressen 2008 och jag fick göra ljudläggning och musik. Filmen är tänkt att visas på näringslivsmässor etc. Foto av Leif Milling. Hoven Droven medverkar i en del av musiken. Speltid 13:15