MUSIKERN

Jag är improvisationsmusiker med god kännedom om jazz- folk och världsmusik. Jag utbildade mig vid Göteborgs musikhögskola till improvisationspedagog och arbetade under tiden 1991-1997 vid Birka folkhögskola utanför Östersund som lärare i ensemblespel och ljudteknik. Efter att ha drivit en ljudteknikkurs i tre år började jag på heltid med min egen studio. Under 80- och 90 talet var jag medlem i folkmusikgrupperna Groupa och Hoven Droven, som haft framskjutna positioner inom svensk folkmusik.


Idag medverkar jag som frilansande musiker i olika sammanhang framförallt i Jämtland. Jag spelar trumpet och flygelhorn och flera instrument i studiomiljö där man får tid att göra om och pilla lite - gitarr, piano, dragspel, diverse slagverk och flöjter. På livescenen är jag framförallt känd som en lyrisk och driven trumpetare.


Jag spelar reggae med P Danjelsa och julmusik med Suzanne Michelle. Jag spelar också med Anna Kråik som är sydsamisk jojkartist ibland på duo och ibland med Lars Ericsson och Tomas Nyqvist. Spelar också kvartstonstrumpet med Ulrika Bodén Band.


PRODUCENTEN


Många orkestrar kan behöva hjälp i ljudskapandet inför en inspelning. Rollen som producent varierar ofta beroende på vilka artisterna är. Jag försöker alltid hitta en dynamisk roll som producent - ibland med låg profil och ibland lite mer drivande.


LJUDLÄGGAREN/KOMPOSITÖREN


Allt fler bildproducenter inser vikten av en bra och sammanhållen ljudproduktion. Ofta innebär ett uppdrag både ljudläggning och komposition av originalmusik. Jag lägger ner stor omsorg på att göra musik som lyfter bild och eventuell speaker. Budskapet är alltid i främsta rummet och musiken skall skapa den rätta atmosfären men inte vara för påtaglig, är en erfarenhet som jag har gjort genom åren. Ibland kan det vara bättre att helt strunta i musik och bara jobba med effektljud eller varför inte tystnad!HOME STUDIO, GUSTAV HYLÉN, 0693-321 20, 070-6489774, REVSUND 220, 840 50 GÄLLÖ