MILJÖPRIS TILL BAKGÅRDEN

https://www.mp.se/jamtland/just-nu/mpzs-miljopris-2017-tilldelas-bakgarden-i-revsund


Bakgården i Revsund mottog Miljöpartiets Miljöpris 2017 under söndagens årsmöte på Magneten i Krokom. Priset består förutom äran av 5000 kronor, ett diplom och ett ljushuvud tillverkat av konstnär Annika Persson och delades ut av avgående distriktsordförande Karin Österberg. 


Bakgården drivs av Kerstin och Gustav Hylén –Vi är väldigt glada för det här. Vi har fått priser förut, men vi har aldrig fått något pris tillsammans, konstaterar Gustav Hylén. –Vi har heller aldrig fått några pengar förut, tillägger Kerstin, för dem ska vi köpa fröer!


“Miljöpartiet Jämtlands miljöpris tilldelas Bakgården i Revsund för sin verksamhet med utgångspunkt i en hållbar resursförbrukning både för individ och natur. Med ett stort mått mod, tillika kreativitet har de skapat Bakgården i Revsund som under samma tak rymmer ett bageri, en cateringfirma, en musikstudio och ett ölbryggeri av mycket hög klass. Målet för verksamheten är tillväxt- i form av välbefinnande hos gäster och kunder likväl som god livskvalité för alla som arbetar med verksamheten”


Bakgårdens långsiktiga mål är att allt från gårdens energi till råvarorna ska vara härproducerade och har som första steg installerat en solpark och börjat förkovra sig i odling- de vill börja bruka mer av den egna jorden, något de i nuläget känner är en underutnyttjad resurs de sitter på. -inte som handelsträdgård utan för att odla grönsaker att använda i vår egen verksamhet säger Kerstin Hylén, som mest arbetar med gårdens catering och surdegsbageri. Bryggmästaren och tillika Kerstins man Gustav har blivit prisad för sin musik och sin porter men Bakgårdens öl finns, än så länge, bara att köpa på jazzköket och lilla saluhallen. Och någon massproduktion lär det inte heller bli -jag brygger inte mer än att jag fortfarande tycker det är roligt. Värt att nämna är ölet "gran" som tillverkas av granskott, plockade runt knuten i sann härproducerad anda.

 

BAKGÅRDEN I REVSUND, KERSTIN OCH GUSTAV HYLÉN, 0693-320 20, 076-8356408, REVSUND 220, 840 50 GÄLLÖ